Etiketter

, ,

Jo, och om det blir lite tyst här nu så beror det på att jag har fixat mig en ny ljudbok, och inte vilken ljudbok som helst: Lars Keplers fjärde Joona Linna-bok: Sandmannen! Som jag har väntat!

Första boken, Hypnotisören, var helt fantastiskt bra och jag sträcklyssnade på den. Andra boken, Paganinikontraktet, var inte lika bra men ändå bra. Det var ju svårt att leva upp till en sån etta… Det gjorde de dock i tredje boken, Eldvittnet. Det som ingen trodde var möjligt – den var ännu bättre än den första boken i serien. Och nu? Del 4… Efter att den tredje boken slutade som den gjorde är jag sjukt nyfiken på fortsättningen. Jag återkommer!

”En ung man hittas gående på en hög järnvägsbro en kall vinternatt i Stockholm. Han har legionärssjukan och är svårt nerkyld. På Södersjukhuset visar det sig att han är dödförklarad sedan sju år. Mannen var ett av seriemördaren Jurek Walters sista offer innan han greps av Joona Linna. Jurek Walter dömdes till rättspsykiatrisk vård och total isolering. Var har den unge mannen befunnit sig hela tiden? Hans oväntade vittnesmål gör att det gamla fallet måste tas upp igen. Det är bråttom. Någon måste ta sig in och vinna seriemördarens förtroende.

Med sin fjärde thriller överträffar Lars Kepler alla högt ställda förväntningar.”