Etiketter

, ,

När det kommer till bak är jag mer en rör-ihop-och-klicka-ut-tjej så detta var nästan komplicerat för mig. Men med Skruttans hjälp gick det och så satans goda de blev!! Det jag har gått ner den senaste tiden kommer jag definitivt att gå upp denna jul!

IMG_20121210_193155

Saffransskorpor

Du behöver:
100 g laktosfritt smör
1 g saffran (2 kuvert)
2 stycken ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 dl skalade sesamfrön
råsocker (att strö ovanpå)

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör och saffran, häll i en bunke och vispa ner ett ägg i taget.
Blanda de torra ingredienserna med hackad sötmandel och vänd ner i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över råsocker.
Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna på plåten i 1 centimeter tjocka skivor och lägg dem något isär.
Torka skorporna i mitten av ugnen, ca 10 minuter.
Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat, gärna över natten.